Kinesiologia

La Kinesiologia és un mètode holístic basat en el test muscular qualitatiu, el qual ens dóna una sèrie d'informacions de com està el nostre cos, tant a nivell físic, energètic com emocional. Això ens permet tractar la persona en tota la seva globalitat i aplicar les tècniques de correcció, suaus i no invasives, però alhora molt efectives.

La Kinesiologia té la seva base en els principis de la Medicina Tradicional Xinesa pel que fa a la equilibració energètica , i també té aportacions d'altres disciplines com la física quàntica, Posturologia, Quiropràctica, Psicologia humanista, PNL , Coaching ...

kinesiologia

Es tracta d'una tècnica holística en tant que abasta tots els aspectes de l'ésser humà: l'estructura del cos, la ment amb el seus pensaments i el seu sistema de creences, la química, la part afectivoemocional, els sistemes d'energia, i el que és més important, les interrelacions entre tots aquests àmbits, ja que la persona és la suma de tots alhora, és un feedback constant cos - ment.

Com funciona ?

La Kinesiologia és la ciència del moviment , el qual es manifesta gràcies a les accions dels músculs .

Per obtenir informació de si tenim alguna alteració o desequilibri es fan una sèrie de tests als músculs , que respondran debilitant quan hi ha alguna situació d'estrès que els estigui inhibint , pot ser a nivell conscient o subconscient . Busquem amb el test informació dels músculs , així com d'òrgans , meridians d'acupuntura , emocions ... i també podem testar l' edat en què es va originar l'estrès que provoca el desequilibri . Tot això amb la finalitat d'alliberar aquests desequilibris i recuperar l'estat de salut desitjat en tots els nivells , físic , emocional , químic i energètic .

Un cop sabem on hi ha el bloqueig, busquem la manera de equilibrar i apliquem la tècnica més adequada en cada situació . El que volem aconseguir és que la mateixa persona s'adapti un nou patró energètic i de funcionalitat física i emocional i sigui capaç de autosanarse, i d'aconseguir els objectius que es planteja en la seva vida .

Orígens

La Kinesiologia neix als anys 60 de la mà del quiropràctic Dr George Goodheart ( Detroit , Michigan ) establint relacions entre músculs, meridians d'acupuntura, òrgans, emocions ...

Un dels seus deixebles , el Dr John Thie , va ser qui va expandir la Kinesiologia per tot el món i la va oferir a qualsevol persona , sense necessitat de ser metge o fisioterapeuta o quiropràctic .. ja que creia fermament que era una eina tan beneficiosa que havia d' estar a l'abast de tots. I així va crear el llibre i els seminaris TOUCH FOR HEALTH ( TOC PER A LA SALUT ) .

A partir d' Touch for Health s'han anat creant altres branques de Kinesiologia : l'educativa , del comportament , psicoenergètica , etc ) .

L' KINESIOLOGIA EDUCATIVA - BRAIN GYM ® és una branca destinada a potenciar les habilitats d'aprenentatge innates per mitjà de la comprensió del moviment i les seves relacions amb els patrons d'aprenentatge de tot el cervell . Va ser creada pel Dr Paul Dennison .

Consisteix en una sèrie d'exercicis i protocols d'estimulació cerebral que potencien la integració psico - sensoriomotora de la persona . Aquest treball dóna suport l'assoliment dels objectius que ens plantegem , desbloquejant qualsevol factor que els pugui estar impedint .

Molt utilitzat en nens i adolescents en edat escolar , en adults en l'àmbit laboral , empresarial i en geriatria com a prevenció i potenciador de les funcions cerebrals .

Àmbits d'aplicació de la kinesiologia

- Dolor general o localitzat .
- Estats d'ansietat , insatisfaccions .
- Sensibilitats i al · lèrgies nutricionals i ambientals .
- Insomni .
- Desequilibris en l'articulació temporomandibular .
- Problemes d'aprenentatge ( lectoescriptura , dislèxia , manca d'atenció, concentració , hiperactivitat ... )
- Problemes de pes o d'imatge.
- Situacions d'estrès , incapacitat per relaxar-se.
- Alliberament de la tensió emocional .
- Quan ens plantegem fites (a la feina , família , escola , en reunions , en l'esport ... ) i ens costa enfocar-nos en elles .
- Desfer esquemes de comportament i creences limitants per accedir al benestar i l'èxit .
- Explorar fets del passat que poden crear patrons de resposta que es repeteixen en el present.
- Equilibració energètica global ( polaritat , ionitzación , xacres , meridians .... )
- Fer un procés de creixement personal .
- Salut preventiva .
- Etc

Les classes són impartides per Àngels Xena.

Àngels Xena

Professora de Kinesiologia del Centre Rosa Garriga. Centre de Quiromassatge i Teràpies Naturals (Mataró)

Em vaig iniciar amb la Kinesiologia. Més endavant he ampliat la meva formació amb altres mètodes com Brain Gym, Flors de Bach, Biomagnetisme, Biodescodificació-Bioneuroemoción, Reiki, Sanació Reconnectiva, Arquetips de Sanació, Ioga, Massatge Metamòrfic, Tapping EFT, colorpuntura, Cromoteràpia, Metodolgía Louise L. Hi ha, i Coaching personal.

Com a mestra durant bastants anys em vaig dedicar al món de l'escola del que he après molt i tinc fantàstics records.
He estudiat dansa clàssica i contemporània durant 20 anys i també he exercit com a professora de dansa. El coneixement del cos i del moviment que aquest art m'ha aportat, m'ha ajudat a entendre el funcionament de la Kinesiologia i la relació cos-ment.

Més informació: www.angelsxena.com