Reiki Karuna

“Quan la teva por toca el dolor de l’altre, es converteix en llàstima; quan el teu amor toca el dolor de l’altre, es converteix en compassió”. Stephen Levine

La paraula Karuna és sànscrita i significa compassió. Accedim a una vibració més elevada, perquè la compassió és amor amb acció.
La seva traducció significa: qualsevol acció que es faci per disminuir el patiment d’altres.
És cert, però, que abans de vibrar “karunerament” amb els altres, primer hem d’aprendre a ser compassius amb nosaltres mateixos.
Aquesta energia ens fa conscients que moltes vegades actuem “sense ganes”, “no ens ve de gust”, i ens recorda que aquesta manera de funcionar és molt poc compassiva amb nosaltres mateixos.
Tot el que es fa a contracor, qualsevol acte que ens disgusti, no és llum.

El Reiki Karuna es compartimenta en dos nivells i el Mestratge. Diferent del Reiki Usui que el dividim en tres nivells i el Mestratge.
Per poder rebre l’ Iniciació Karuna I nivell cal estar iniciat en el segon de Reiki Usui, i per poder rebre l’ensenyament del segon de Karuna cal haver fet el tercer d’Usui.
Per ser mestre de Karuna cal ser abans mestre del mètode Usui.
Recomano abans de començar el Reiki Karuna, fer els tres nivells de Reiki Usui, ja que l’aprenentatge queda més consolidat, l’energia més compresa i el cicle Usui es tanca, per donar pas a una altra forma energètica no menys important.
L’energia del Karuna Reiki és diferent a la del Reiki Usui, és més definida, subtil i profunda.
Reiki Karuna també i sobretot treballa amb símbols, 6 en cada nivell, que en el decurs del curs que dura sis mesos els anem descobrint i treballant.

Gaudir de les energies que ens proporciona el Karuna és sinònim de més estimació vers nosaltres, més seguretat i definició d’allò que desitgem i del que som.
La seguretat també comença a sorgir de manera clara. Karuna és una energia més yang, la part masculina del Reiki, on l’acció pren una part determinant en les nostres vides.
Recordem que Karuna significa compassió i que aquesta vol dir amor en acció.